×
Home Livescore

Twijfel over tweede goal Nederlands elftal na overtreding.

Twijfel over tweede goal Nederlands elftal na overtreding.
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 7 juli 2024 23:08 uur

Het Nederlands elftal heeft mogelijk geluk gehad met de tweede goal die ze scoorden in hun recente wedstrijd. Op social media zijn beelden opgedoken vanuit een andere hoek waarop te zien is dat Cody Gakpo mogelijk een overtreding beging op Mert Müldür voordat deze laatste een eigen doelpunt maakte. Deze beelden hebben tot discussie geleid over de geldigheid van het doelpunt en of het misschien afgekeurd had moeten worden.

De beelden tonen een moment van contact tussen Gakpo en Müldür vlak voordat de bal in het doel belandde. Sommige fans en analisten beweren dat Gakpo een duw gaf aan Müldür, wat zijn val veroorzaakte en uiteindelijk resulteerde in het eigen doelpunt. Anderen zijn van mening dat het contact binnen de normale grenzen van het spel viel en dat het doelpunt terecht werd toegekend aan het Nederlands elftal.

De discussie over de controversiële goal heeft de gemoederen flink beziggehouden in de nasleep van de wedstrijd. Scheidsrechters en voetbalautoriteiten zullen mogelijk de beelden nader bestuderen om te bepalen of er sprake was van een overtreding die het doelpunt ongeldig had moeten maken. Voorlopig blijft het echter een punt van discussie onder fans en experts, die verdeeld zijn over de vraag of het Nederlands elftal al dan niet geluk heeft gehad met deze beslissing.