×
Home Livescore

Van der Gijp: "Engeland? Geen hoge pet op!"

Van der Gijp:
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 8 juli 2024 07:08 uur

Voormalig voetballer en huidige analist René van der Gijp heeft zijn bedenkingen geuit over het nationale team van Engeland tijdens het lopende EK. In een recente uitzending van het programma VI Oranje heeft Van der Gijp duidelijk gemaakt dat hij niet onder de indruk is van de prestaties van de Engelsen tot nu toe. Hij pleit zelfs voor een opvallende wijziging in de basisopstelling voor de halve finale.

Van der Gijp, die zelf als rechtsbuiten actief was tijdens zijn spelerscarrière, heeft geopperd dat Micky van de Ven een basisplek verdient in de halve eindstrijd. De jonge verdediger heeft volgens Van der Gijp de kwaliteiten en het potentieel om een belangrijke rol te spelen in het team. Met zijn onconventionele suggestie probeert Van der Gijp wellicht een frisse wind te laten waaien door het Engelse elftal en zo de kansen op succes te vergroten.

Het is duidelijk dat René van der Gijp niet bang is om zijn mening te geven en controversiële standpunten in te nemen als het gaat om het EK voetbal. Of zijn advies daadwerkelijk zal worden opgevolgd door de bondscoach van Engeland blijft vooralsnog onduidelijk. De komende wedstrijden zullen uitwijzen of Van der Gijp's visie op het Engelse team gegrond is en of Micky van de Ven daadwerkelijk een sleutelrol kan vervullen in de halve finale.