×
Home Livescore

Celstraffen geëist voor relschoppers FC Twente - Hammarby. Rechtszaak.

Celstraffen geëist voor relschoppers FC Twente - Hammarby. Rechtszaak.
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op maandag 8 juli 2024 15:48 uur

Het Openbaar Ministerie heeft strenge straffen geëist tegen een groep van twintig supporters die betrokken waren bij ongeregeldheden tijdens de voetbalwedstrijd tussen FC Twente en Hammarby IF. De supporters hebben zich ernstig misdragen en het OM heeft maandenlange celstraffen geëist als gevolg van hun wangedrag. Maandag en dinsdag zullen alle relschoppers voor de rechter verschijnen om verantwoording af te leggen voor hun daden.

De ongeregeldheden vonden plaats tijdens de wedstrijd tussen FC Twente en de Zweedse club Hammarby IF, waarbij de supporters van beide teams slaags raakten en vernielingen aanrichtten in en rondom het stadion. Het Openbaar Ministerie neemt deze incidenten zeer serieus en streeft ernaar om streng op te treden tegen de betrokken relschoppers.

De rechtszaken tegen de twintig supporters zullen maandag en dinsdag plaatsvinden, waarbij zij zich moeten verantwoorden voor de rechter. Het OM hoopt met deze maatregelen een duidelijk signaal af te geven dat wangedrag en geweld tijdens sportevenementen niet getolereerd worden en dat dergelijke acties zware consequenties met zich meebrengen. De rechtszaken zullen naar verwachting veel aandacht krijgen en dienen als waarschuwing voor anderen die zich in de toekomst schuldig maken aan vergelijkbare vergrijpen.