×
Home Livescore

UEFA herziet keuze Felix Zwayer voor Nederland - Engeland

UEFA herziet keuze Felix Zwayer voor Nederland - Engeland
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 8 juli 2024 19:40 uur

De UEFA heeft besloten om Felix Zwayer niet langer aan te stellen als scheidsrechter voor de wedstrijd tussen Nederland en Engeland. Dit nieuws is naar buiten gebracht door verschillende Engelse media, waaronder The Daily Mail en The Times. De Duitse scheidsrechter stond ter discussie vanwege zijn verleden, waarin hij in 2005 veroordeeld werd voor betrokkenheid bij matchfixing.

De aanstelling van Zwayer zorgde voor ophef, vooral nadat Jude Bellingham, een speler van het Engelse nationale team, openlijk kritiek uitte op de keuze van de scheidsrechter. Bellingham had eerder al zijn ongenoegen geuit over Zwayer vanwege zijn betrokkenheid bij matchfixing, wat tot een golf van discussie leidde in zowel de Engelse als Nederlandse voetbalwereld.

Na de kritiek van Bellingham en de toenemende druk vanuit verschillende hoeken, heeft de UEFA besloten om de aanstelling van Zwayer te heroverwegen. Dit besluit komt op een cruciaal moment, aangezien de wedstrijd tussen Nederland en Engeland een belangrijke confrontatie is in het internationale voetbal. De UEFA zal nu op zoek gaan naar een nieuwe scheidsrechter om de wedstrijd in goede banen te leiden.