×
Home Livescore

Ajax strikt talent Mokio ondanks PSV en Barcelona

Ajax strikt talent Mokio ondanks PSV en Barcelona
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 9 juli 2024 00:16 uur

Ajax heeft onlangs een grote slag geslagen door de zestienjarige Jorthy Mokio aan zich te binden, ondanks verregaande interesse van FC Barcelona. De talentvolle speler stond hoog op het verlanglijstje van de Catalaanse grootmacht, maar koos uiteindelijk voor een toekomst bij de Amsterdamse club. Vader Thierry Mokio onthulde aan Het Belang van Limburg dat ook PSV op het laatste moment nog probeerde om Ajax dwars te zitten in de transfer van zijn zoon.

De transfer van Jorthy Mokio naar Ajax heeft de gemoederen flink bezig gehouden in de voetbalwereld. Met zijn jonge leeftijd en indrukwekkende talent trok de tiener de aandacht van meerdere topclubs, waaronder FC Barcelona. De Spaanse grootmacht leek lange tijd de beste papieren te hebben om Mokio binnen te halen, maar tot ieders verrassing koos de speler voor een avontuur in Nederland.

Vader Thierry Mokio speelde een belangrijke rol in de beslissing van zijn zoon om voor Ajax te kiezen. In een interview met Het Belang van Limburg onthulde hij dat ook PSV zich op het laatste moment nog mengde in de strijd om Jorthy. De Eindhovense club probeerde Ajax dwars te zitten, maar slaagde er uiteindelijk niet in om de transfer te voorkomen. Ajax mag zich dus gelukkig prijzen met de komst van dit veelbelovende talent, dat ongetwijfeld voor veel spektakel zal zorgen op de Nederlandse velden.