×
Home Livescore

Engelse fans licht gewond na confrontatie met Nederlanders

Engelse fans licht gewond na confrontatie met Nederlanders
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 10 juli 2024 19:48 uur

In een verhitte confrontatie tussen Engelse voetbalsupporters en Nederlandse 'fans' zijn vijf Engelsen lichtgewond geraakt, zo meldt een woordvoerder van de politie aan de BBC. De incidenten vonden plaats tijdens een voetbalwedstrijd waarbij de Nederlanders naar verluidt de aanstichters van de onrust waren.

De Engelse supporters waren naar Nederland afgereisd om hun team aan te moedigen, maar werden onverwacht geconfronteerd met vijandige acties van de Nederlandse 'fans'. De situatie escaleerde snel en resulteerde in enkele lichte verwondingen bij de Engelsen.

De politie heeft laten weten dat zij de zaak grondig zullen onderzoeken en dat er maatregelen zullen worden genomen om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen. De veiligheid van supporters staat hoog in het vaandel en dit soort gedrag zal niet getolereerd worden.

De voetbalwereld staat bekend om zijn passie en rivaliteit, maar het is van essentieel belang dat deze rivaliteit op een sportieve en respectvolle manier wordt geuit. Geweld en confrontaties horen niet thuis in de sport en dienen krachtig te worden veroordeeld.