×
Home Livescore

Koeman reageert op controversiële uitspraken Van Gaal over WK

Koeman reageert op controversiële uitspraken Van Gaal over WK
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 6 september 2023 20:48 uur

In een verrassende wending heeft Ronald Koeman zich uitgesproken over de controversiële uitspraken van voormalig Oranje-bondscoach Louis van Gaal tijdens de Eredivisie Awards. Koeman, die bekend staat om zijn diplomatieke aanpak, zou nooit zo'n gedurfde uitspraak hebben gedaan. Van Gaal beweerde namelijk dat Argentinië een vooropgezet plan had om wereldkampioen te worden.

Het Nederlands elftal strandde uiteindelijk na een zenuwslopende strafschoppenserie tegen het Argentinië van aanvoerder Lionel Messi. Van Gaal liet zich ontvallen: "Als je ziet hoe Argentinië aan de doelpunten komt en hoe wij eraan komen. Als je ziet hoe sommige Argentijnse spelers zonder bestraffing over de schreef gaan, dan denk ik dat het allemaal een opgezet spel was." Deze uitspraak zorgde voor de nodige ophef.

Koeman, die altijd zijn eigen mening respecteert, gaf zijn visie bij de NOS: "Ik heb daar wel een mening over. Het veroorzaakt altijd commotie. Persoonlijk zou ik het niet zo doen. Maar je moet iedere mening respecteren, ook al kun je het niet onderbouwen. In dat geval lijkt het me beter om het niet te zeggen."

Opvallend genoeg heeft Koeman de woorden van Van Gaal niet als hinderlijk ervaren. "Ik was niet aanwezig bij het WK, maar veel spelers uit deze groep wel. Zij moeten dan ook weer reageren op deze uitspraken. Dat hebben ze goed gedaan, kort en duidelijk." Hiermee doelt Koeman op de reactie van Virgil van Dijk, de aanvoerder van het Nederlands elftal, die liet weten het niet eens te zijn met de mening van Van Gaal.