×
Home Livescore

Ilkay Gündogan nieuwe aanvoerder Duitsland, Neuer draagt stokje over

Ilkay Gündogan nieuwe aanvoerder Duitsland, Neuer draagt stokje over
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 8 september 2023 14:24 uur

Ilkay Gündogan, de getalenteerde middenvelder van FC Barcelona, heeft een verrassende nieuwe rol gekregen bij de Duitse nationale ploeg. Tijdens een persconferentie op vrijdag onthulde bondscoach Hansi Flick dat Gündogan de nieuwe aanvoerder wordt, waarbij hij de plaats inneemt van de ervaren Manuel Neuer.

Flick legde uit dat hij een weloverwogen beslissing heeft genomen om de aanvoerdersband aan Gündogan te geven. "We hebben wat veranderingen doorgevoerd", begon Flick in aanloop naar de oefenwedstrijd tegen Japan. "We hebben gekeken naar wat het team zou helpen. Normaal gesproken is de aanvoerder degene met de meeste interlands, maar ik heb besloten dat Ilkay de leiding moet nemen, samen met Joshua Kimmich."

Neuer was jarenlang de aanvoerder van Die Mannschaft, maar is momenteel herstellende van een beenbreuk. Flick liet echter doorschemeren dat Neuer in de toekomst mogelijk weer de band kan dragen. "Dat zien we dan wel. Op dit moment is het belangrijk dat Manuel weer fit wordt", reageerde Flick. De 32-jarige Gündogan zat naast de bondscoach en was verheugd met zijn benoeming. "Het vertrouwen van de coach en het hele team doet me goed. Het is een eer voor me om deze jonge ploeg als aanvoerder het veld op te leiden. Mijn ervaring bij Manchester City vorig jaar bewijst ook dat ik hiertoe in staat ben."

Gündogan heeft tot nu toe 67 interlands gespeeld. Duitsland is als gastland van het EK 2024 al verzekerd van deelname, waardoor er tot aan het toernooi alleen oefenwedstrijden worden gespeeld. Japan is de tegenstander op zaterdag, gevolgd door een wedstrijd tegen Frankrijk op dinsdag.