×
Home Livescore

Schweinsteiger en Lahm steunen roep om Van Gaal als Duitse bondscoach

Schweinsteiger en Lahm steunen roep om Van Gaal als Duitse bondscoach
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 12 september 2023 21:48 uur

De Duitse voetbalwereld staat op zijn kop door de groeiende roep om een onverwachte kandidaat als nieuwe bondscoach. Niemand minder dan Louis van Gaal wordt steeds vaker genoemd als de ideale persoon om het dolende Duitse nationale elftal weer op de rails te krijgen. Na de uitspraken van Philipp Lahm, voormalig aanvoerder van Die Mannschaft, heeft nu ook Bastian Schweinsteiger zijn steun uitgesproken voor de Nederlandse trainer.

Lahm, die eerder succesvol samenwerkte met Van Gaal bij Bayern München, liet weten dat de Nederlandse coach "orde en structuur" zou kunnen brengen in het Duitse team. Schweinsteiger sluit zich volledig aan bij deze visie en noemt Van Gaal zelfs de beste keuze op korte termijn. In een interview met Sportschau verklaarde de voormalige topmiddenvelder: "Voor Die Mannschaft zou Louis van Gaal de perfecte bondscoach zijn." Ondertussen laat DFB-voorzitter Bernd Neuendorf weten dat geen enkele kandidaat, inclusief buitenlandse trainers, wordt uitgesloten.

Neuendorf onthult dat de zoektocht naar een nieuwe bondscoach nog in de beginfase zit. "Vanaf morgen gaan we een profielschets opstellen van de gewenste kwaliteiten van de nieuwe bondscoach." Hoewel Julian Nagelsmann naar verluidt als topkandidaat wordt gezien, hoopt Schweinsteiger dat Van Gaal uiteindelijk de baan krijgt. "Op dit moment zou Van Gaal weleens de perfecte trainer kunnen zijn voor Duitsland. Mijn hart zegt Van Gaal", aldus de voormalige international.