×
Home Livescore

Transferbeleid Ajax: Driessen kraakt Mislintat en Steijn

Transferbeleid Ajax: Driessen kraakt Mislintat en Steijn
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 18 september 2023 07:16 uur

Valentijn Driessen haalt maandagochtend hard uit naar het transferbeleid van Ajax. De bekende journalist van De Telegraaf bekritiseert zowel de aankopen van Sven Mislintat als de keuze voor Maurice Steijn boven Peter Bosz.

Volgens Driessen heeft het 'vreemdelingenlegioen' van Mislintat op De Toekomst de bijnaam 'Sven Misluktat' gekregen. "Ze missen allemaal de kwaliteiten om Ajax terug te brengen naar het niveau van Erik ten Hag en eerder Peter Bosz", schrijft de voetbalchef van de krant in zijn column. "Degenen die dachten dat Mislintat bezig was met een meesterplan in de Johan Cruijff Arena, zullen nu wel genezen zijn. Voor maar liefst 115 miljoen euro heeft de Duitser een zooitje ongeregeld bij elkaar verzameld dat de naam Ajax te schande maakt."

Driessen richt zijn pijlen niet alleen op Mislintat. "Als er koppen moeten rollen, dan moeten Steijn en Mislintat het ontgelden. Maar interim-directeur Jan van Halst, voormalig commissaris, is samen met directeur Maurits Hendriks (die plotseling niet meer te zien is in het camerashot met het Ajax-bestuur) en rvc-voorzitter Pier Eringa minstens zo schuldig. Zij hebben groen licht gegeven voor het experiment van Mislintat en zijn betrokken geweest bij alle transfers."

De verslaggever doet ook nog een onthulling. "Ze hebben Edwin van der Sar een mes in de rug gestoken toen hij op het allerlaatste moment overstag ging en zijn bezwaren tegen Peter Bosz als nieuwe trainer opzij zette. Mislintat weigerde echter de gesprekken met Steijn af te breken en kreeg daarbij steun van Hendriks, Van Halst en Eringa. Het resultaat wordt steeds pijnlijker zichtbaar bij Ajax."