Home Livescore

Wijnaldum schittert in Saudi-Arabië met drie doelpunten in vier dagen

JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 24 september 2023 20:56 uur

In een opmerkelijke wending heeft Georginio Wijnaldum zijn onmiskenbare talent laten zien bij zijn nieuwe club Al-Ettifaq. Binnen een bizar korte tijd van slechts vier dagen heeft de middenvelder maar liefst drie keer het net weten te vinden voor de club uit het exotische Saudi-Arabië. Deze prestatie heeft ervoor gezorgd dat Al-Ettifaq zich op zondag heeft weten te plaatsen voor de achtste finale van het prestigieuze Kings Cup-toernooi.

Op een donderdagavond stond Al-Ettifaq tegenover het geduchte Al Tai, een team dat bekend staat om zijn sterke verdediging. Echter, Wijnaldum liet zich niet intimideren en wist maar liefst twee doelpunten te scoren voor het team van de legendarische Steven Gerrard. De wedstrijd eindigde in een spectaculaire 4-3 overwinning voor Al-Ettifaq.

Op de daaropvolgende zondag was het opnieuw raak voor Wijnaldum. In de wedstrijd tegen Jeddah wist hij al na 25 minuten de openingstreffer te maken. Een perfecte voorzet werd door de Rotterdammer feilloos binnen gewerkt. Maar daar bleef het niet bij. Spits Moussa Dembélé voegde nog twee doelpunten toe aan het totaal en zo stond Al-Ettifaq met een comfortabele 3-0 voorsprong in de rust. En alsof dat nog niet genoeg was, was Wijnaldum ook betrokken bij het vierde doelpunt van de wedstrijd. Hij gaf een perfecte assist op Mohammed Al Kuwaykibi, die de 4-0 op het scorebord zette.

De transfer van Wijnaldum naar Al-Ettifaq kwam als een verrassing, nadat hij deze zomer Paris Saint-Germain verliet. Bij de Franse club was er weinig perspectief voor de Nederlandse middenvelder. Vorig seizoen werd hij zelfs uitgeleend aan AS Roma. Al-Ettifaq heeft naast Wijnaldum ook andere Europese spelers aangetrokken, waaronder Jordan Henderson, Demarai Gray, Jack Hendry en Moussa Dembélé. Met deze versterkingen hoopt de club een serieuze gooi te doen naar de titel in Saudi-Arabië.