×
Home Livescore

Gimenez schiet zichzelf de geschiedenisboeken in met hattrick tegen Ajax

Gimenez schiet zichzelf de geschiedenisboeken in met hattrick tegen Ajax
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 27 september 2023 15:56 uur

Santiago Gimenez heeft woensdag een opmerkelijke prestatie geleverd in de Klassieker, waarmee hij zichzelf een plekje in de geschiedenisboeken heeft geschoten. Met een indrukwekkende hattrick wist hij maar liefst drie keer te scoren tegen Ajax. Hoewel dit over twee wedstrijden verspreid was, is het nog steeds een zeldzame prestatie voor een spits om zo vaak te scoren tegen deze tegenstander. Na afloop van de wedstrijd had Gimenez niets dan lof voor zijn teamgenoten en vooral voor trainer Arne Slot.

"Ik had geen enkele twijfel, want ik ken mijn team", vertelde Gimenez in een interview met ESPN. "Ik weet dat we keihard werken en ik zag voorafgaand aan de wedstrijd dat iedereen volledig gefocust was. Ik had absoluut geen twijfel over deze 35 minuten. We verdienden deze overwinning. Voor mij voelt het zelfs als twee overwinningen in plaats van één." Met zijn hattrick werd Gimenez de vierde speler ooit die dit wist te bereiken tegen Ajax in de Eredivisie.

Gimenez had ook lovende woorden voor zijn trainer. "Arne Slot is ook maar een mens en maakt natuurlijk ook wel eens fouten. Maar vandaag heeft hij absoluut geen fouten gemaakt, gelukkig. Hij is een geweldige trainer en lijkt precies te weten wat er tijdens de wedstrijd gaat gebeuren. Wij geloven in hem en de trainingen die we thuis doen, weten we op het veld goed toe te passen."

Na de onderbreking van de wedstrijd op zondag ging er een video viral waarin de spelers al feestvierden in de kleedkamer. Gimenez heeft deze video echter op eigen initiatief verwijderd. "Slot heeft mij niets gezegd over dat moment met de telefoon. Maar ik vond zelf dat ik de video moest verwijderen, omdat we op dat moment nog niet gewonnen hadden. Natuurlijk waren we aan het feesten, maar we moesten nog 35 minuten spelen. We hadden de overwinning nog niet binnen, dus vond ik het beter om de video te verwijderen."

De prestatie van Santiago Gimenez en de waardering voor trainer Arne Slot zijn ook opgemerkt door ESPN NL, die hierover een tweet plaatste met de hashtag #ajafey.