×
Home Livescore

Frans Hoek onthult de ware aard van David de Gea

Frans Hoek onthult de ware aard van David de Gea
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 28 september 2023 17:08 uur

In een exclusief interview met The Guardian deelt Frans Hoek zijn visie op de huidige situatie rondom David de Gea. De Spaanse doelman verliet Manchester United transfervrij, waarna de club André Onana als zijn vervanger aantrok. Tot op heden heeft zich nog geen club van het gewenste kaliber gemeld voor De Gea, die graag op het hoogste niveau wil blijven spelen. Hoek, die tussen 2014 en 2016 met De Gea heeft samengewerkt, werpt zijn licht op de talentvolle keeper.

"Het zou een groot verlies zijn voor de voetbalwereld als David besluit te stoppen. Aan de andere kant kunnen wij niet in zijn gedachten kijken. We weten niet wat hij voelt, wat hij denkt", aldus Hoek, die vol lof spreekt over de Spanjaard: "David was altijd in topconditie en zijn mentaliteit op de training was bewonderenswaardig. Hij was er altijd en klaagde nooit. Hij deed alles wat van hem werd verwacht, altijd op het hoogste niveau. Twaalf jaar bij United... We kennen de immense druk die bij deze club komt kijken. Het is realistisch om te stellen dat deze druk net zo zwaar weegt als achttien jaar bij een andere club."

De fans van de Red Devils hebben De Gea maar liefst vier keer uitgeroepen tot Speler van het Jaar, wat volgens Hoek zijn ongekende winnaarsmentaliteit onderstreept. "Hij was van onschatbare waarde. Ik heb nog nooit een doelman gezien die elke wedstrijd op dit niveau presteert."