×
Home Livescore

Jordy Clasie imponeert Pierre van Hooijdonk, Ibrahim Afellay en René Hake na Ajax - AZ

Jordy Clasie imponeert Pierre van Hooijdonk, Ibrahim Afellay en René Hake na Ajax - AZ
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 9 oktober 2023 00:09 uur

Jordy Clasie maakt indruk op voetballegendes na krachtmeting tussen Ajax en AZ

In een zinderende wedstrijd tussen Ajax en AZ hebben Pierre van Hooijdonk, Ibrahim Afellay en René Hake hun bewondering uitgesproken voor Jordy Clasie. De captain van de Alkmaarders schitterde op het middenveld in de Johan Cruijff Arena en liet zijn stempel achter op de wedstrijd.

Met een overtuigende 1-2 overwinning op Ajax, heeft AZ laten zien dat Clasie een belangrijke rol heeft gespeeld in het succes van zijn team. Van Hooijdonk was onder de indruk van de rust en kalmte die Clasie uitstraalde tijdens de wedstrijd. "Het leek wel alsof hij met een sigaar in zijn mond speelde vanmiddag", merkte Pi-Air op. "Ongelofelijk hoe hij alles doorziet en ziet. En zijn passing is gewoonweg fantastisch."

Afellay ondersteunde zijn argumenten met beelden waaruit bleek dat Clasie een sterke wedstrijd had gespeeld. "Hij is echt de strateeg bij AZ. Hij zorgt ervoor dat het middenveld compact blijft en neemt het voortouw. AZ speelde misschien niet eens zo goed, maar hij is absoluut dé man die het team op sleeptouw neemt."

Hake, die eerder dit seizoen al tegenover Clasie stond met zijn Go Ahead Eagles, was het eens met zijn tafelgenoten. "Als je ziet hoeveel ballen hij onderschept, vooral diegene die tussen de linies worden gespeeld... Het lage aantal doelpogingen tegen AZ heeft zeker te maken met zijn aanwezigheid op het veld."

Clasie heeft met zijn uitmuntende spel bewezen dat hij een cruciale rol speelt in het succes van AZ. Zijn rust, inzicht en intercepties hebben ervoor gezorgd dat zijn team de overwinning op Ajax kon behalen. Het is duidelijk dat Clasie een speler is om in de gaten te houden in de Nederlandse voetbalwereld.