×
Home Livescore

Napoli ontslaat coach Garcia, Conte mogelijk opvolger

Napoli ontslaat coach Garcia, Conte mogelijk opvolger
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 11 oktober 2023 13:09 uur

Napoli schudt op zijn grondvesten, want er gaan geruchten dat coach Rudi Garcia binnenkort zijn biezen moet pakken. Verschillende Italiaanse media, zoals La Gazzetta dello Sport, hebben dit nieuws naar buiten gebracht. Het lijkt erop dat Napoli nog even wacht met het officieel bekendmaken van het ontslag, totdat er een geschikte opvolger is gevonden. Maar volgens insiders heeft voorzitter Aurelio De Laurentiis al wel de knoop doorgehakt.

En wie zou dan die gedroomde opvolger zijn? Niemand minder dan Antonio Conte wordt genoemd als de topkandidaat om Garcia op te volgen in het zonnige Napels. Conte heeft al een indrukwekkende staat van dienst als trainer en zou een welkome versterking zijn voor Napoli. Maar ook de clubloze Igor Tudor wordt genoemd als mogelijke optie.

De Laurentiis heeft eerder al zijn twijfels geuit over Garcia, dus het ontslag komt niet als een grote verrassing. Garcia werd aan het begin van dit seizoen aangesteld als trainer van Napoli, nadat Luciano Spalletti vertrok. Onder leiding van Garcia behaalde Napoli vorig seizoen een historisch kampioenschap, maar daarna ontstonden er interne strubbelingen en meningsverschillen. Dit leidde uiteindelijk tot het vertrek van Garcia.

Na een kort avontuur bij Al Nassr werd Garcia gepresenteerd als de nieuwe coach van Napoli. Maar na acht wedstrijden staat de club momenteel op de vijfde plaats, met een achterstand van zeven punten op koploper AC Milan. Dit is duidelijk niet het gewenste resultaat voor Napoli, wat de druk op Garcia alleen maar verder heeft opgevoerd.

Het is nu afwachten hoe de situatie zich verder ontwikkelt en wie uiteindelijk de nieuwe coach van Napoli zal worden. De fans hopen op een frisse wind en betere resultaten, terwijl Garcia wellicht op zoek moet naar een nieuwe uitdaging. De komende dagen zullen cruciaal zijn voor de toekomst van Napoli en Garcia.