×
Home Livescore

Koeman onthult recordbrekende prestatie in historisch Nations League-duel

Koeman onthult recordbrekende prestatie in historisch Nations League-duel
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023 15:09 uur

Ronald Koeman koestert warme herinneringen aan het legendarische duel tussen Nederland en Frankrijk tijdens de Nations League in 2018. In die tijd, toen Koeman net was aangesteld als bondscoach van Oranje, wist het Nederlands elftal een ongekend record neer te zetten, zo onthult de keuzeheer.

Tijdens de persconferentie op donderdag, ter voorbereiding op de wedstrijd tegen Les Bleus, wordt aanvoerder Virgil van Dijk als eerste gevraagd naar deze gedenkwaardige wedstrijd. "Het was geweldig, een perfecte avond", verklaart hij. Koeman sluit zich hierbij aan en voegt toe: "Het was een wedstrijd die in alle opzichten compleet was. We waren uiterst geconcentreerd, scherp en hadden een uitstekende balbeheersing. Griezmann speelde destijds niet als middenvelder, maar als aanvaller. Dat zal waarschijnlijk niet meer gebeuren, aangezien hij nu op het middenveld speelt."

"Je kon destijds zien dat er vertrouwen was en een gevoel van wat er mogelijk was. Dat hebben we laten zien", aldus Koeman. "Ik ga nog niets verklappen, maar voor de wedstrijd van morgen zal ik aangeven wat er ook aanwezig was tijdens die wedstrijd." De bondscoach wordt gevraagd om een tipje van de sluier op te lichten en geeft hier gehoor aan. "Het had te maken met het fysieke aspect. Het Nederlands elftal bereikte destijds het hoogste niveau ooit, gemeten qua fysieke prestaties."