×
Home Livescore

Danny Blind mogelijk terug bij Ajax als commissaris

Danny Blind mogelijk terug bij Ajax als commissaris
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023 20:48 uur

Voormalig voetballer Danny Blind heeft gisteravond tijdens een interview met Ziggo Sport gereageerd op geruchten over een mogelijke terugkeer bij Ajax. Het nieuws kwam eerder deze week naar buiten dat Blind door Louis van Gaal naar voren zou zijn geschoven als kandidaat voor de raad van commissarissen. Blind bevestigt dat er "beweging" is, maar benadrukt dat er nog veel moet gebeuren.

"Er zijn momenteel verschillende problemen binnen de club, zoals de positie van de algemeen directeur en het ontbreken van een technisch directeur", aldus Blind bij Ziggo. "Ik heb altijd met veel plezier de rol van commissaris vervuld. Een algemeen directeur en technisch directeur zijn nu de belangrijkste zaken, maar het zou ook goed zijn om een technische man in de raad van commissarissen te hebben."

Blind geeft aan dat er nog geen concreet contact is geweest, maar dat hij wel al met Van Gaal heeft gesproken. "Onze band op voetbalgebied is duidelijk. Een terugkeer is mogelijk, maar het is nog niet definitief. Het belangrijkste is dat de posities van algemeen directeur en technisch directeur goed worden ingevuld. Er is beweging en er zijn mogelijkheden. Er is ook gesuggereerd dat ik hoofd opleidingen of technisch directeur zou worden, maar ik ben niet van plan om weer fulltime aan de slag te gaan."

Blind nam eind vorig jaar afscheid als lid van de raad van commissarissen bij Ajax. "Ik was het destijds oneens met een aantal transfers die zijn gedaan. Inmiddels zijn bijna al die spelers ook weer vertrokken. Dat zegt wel iets", vervolgt de oud-verdediger, waarschijnlijk verwijzend naar spelers als Calvin Bassey en Lucas Ocampos. "Dat is toen gebeurd en nu is de situatie weer anders. Maar Ajax blijft natuurlijk de club waar ik van hou."