×
Home Livescore

Feyenoord bijna dichtbij aantrekken Van Hecke, maar Brighton overtuigt.

Feyenoord bijna dichtbij aantrekken Van Hecke, maar Brighton overtuigt.
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 24 oktober 2023 15:32 uur

In de afgelopen winter was Feyenoord bijna in staat om Jan Paul van Hecke aan te trekken. De verdediger had destijds weinig speeltijd en had meerdere gesprekken met Arne Slot over een mogelijke overstap naar De Kuip.

"Ik stond toen zeker open voor Feyenoord. Ik speelde niet veel en het is een fantastische club," vertelt Van Hecke in een interview met Voetbal International. Uiteindelijk wist Brighton-trainer Roberto de Zerbi de verdediger te overtuigen om langer in Engeland te blijven. "Als ik jou was, zou ik blijven. Ik denk dat je veel speeltijd gaat krijgen. Jij gaat je minuten wel maken," hoorde Van Hecke van zijn trainer.

Van Hecke geeft aan dat clubs in de Eredivisie nu verder moeten kijken. "Het is mooi om voor een Nederlandse topclub te spelen, maar ik speel in de Premier League. Ik heb dat stadium overgeslagen door mijn vroege overstap naar Engeland. Een wedstrijd tegen RKC kan ook mooi zijn, maar uiteindelijk wil elke voetballer in Engeland spelen," aldus Van Hecke.

Op donderdag speelt Van Hecke met Brighton tegen Ajax in de groepsfase van de Europa League. "Het is leuk om tegen een Nederlandse club te spelen. Ik heb eerder met SC Heerenveen tegen Ajax gespeeld en toen kregen we een flinke nederlaag te verwerken, 5-1. Kudus was toen in topvorm. Mijn broer Guus is ook een fanatieke Ajacied, dus dat maakt het wel leuk. Maar hij moet nu voor Brighton zijn, anders laat ik hem het stadion niet in. Verder vind ik het niet zo'n bijzondere wedstrijd. Ik heb niet echt een band met Ajax. Het enige wat ik merk, is dat ik veel kaarten moet regelen. Ik had wel een heel vak kunnen vullen."