×

Vitesse blijft thuis worstelen: opnieuw geen winst in GelreDome

Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 27 oktober 2023 22:09 uur

In een teleurstellende avond voor Vitesse is het de Arnhemmers opnieuw niet gelukt om een overwinning te behalen in het GelreDome. Dit is al de vijfde keer dit seizoen dat ze er niet in slagen om een Eredivisie-wedstrijd thuis te winnen. Tegen PEC Zwolle wisten ze slechts een zwaarbevochten gelijkspel te behalen, en dat pas in de 88e minuut.

Deze keer was de missie voor trainer Phillip Cocu en zijn team duidelijk: het thuispubliek trakteren op de eerste driepunter van het seizoen. Maar helaas, na wedstrijden tegen PSV (1-3), AZ (0-2), RKC Waalwijk (0-2) en Excelsior (0-0), waarin ze geen van allen wisten te winnen, was het opnieuw geen succes voor Vitesse.

PEC Zwolle opende na 25 minuten spelen de score, waardoor Vitesse opnieuw in de achtervolging moest. Younes Namli kreeg de bal van Lennart Thy en wist doelman Eloy Room te passeren vanaf een afstand van ongeveer twintig meter. Niet veel later kreeg Vitesse nog een tegenslag te verwerken toen verdediger Melle Meulensteen geblesseerd het veld moest verlaten.

Na de rust zette Vitesse alles op alles om de gelijkmaker te scoren. Marco van Ginkel was gevaarlijk, maar stuitte op de PEC-doelman Jasper Schendelaar. In de zeventigste minuut leek de thuisploeg eindelijk de 1-1 te scoren, maar Ryan Thomas haalde de bal van de lijn. Uiteindelijk wist Vitesse pas in de 88e minuut te scoren, dankzij Manhoef, en behaalden ze daarmee nog een punt. Helaas schieten Cocu en zijn team hier niet veel mee op, aangezien ze nu op de vijftiende plaats staan in de ranglijst.