×
Home Livescore

"Sydney van Hooijdonk overtuigt Bologna-trainer Motta en trekt interesse van meerdere clubs"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 10 augustus 2023 15:12 uur

Toekomst Van Hooijdonk bij Bologna krijgt een kleurrijke wending: transfer blijft in zicht

Het verhaal van Sydney van Hooijdonk bij Bologna neemt een onverwachte wending. De spits, geboren en getogen in Breda, leek aanvankelijk geen toekomst te hebben bij de Italiaanse club. Na een teleurstellende uitleenperiode bij Heerenveen leek zijn tijd in Bologna voorbij. Maar Van Hooijdonk heeft zich weten terug te knokken en heeft nu de aandacht van trainer Thiago Motta weten te trekken. Volgens bronnen van Voetbal International is er nog steeds concrete interesse in de jonge spits.

In eerste instantie zag Motta geen heil in een samenwerking met Van Hooijdonk. Hij werd niet meegenomen op trainingskamp en mocht niet deelnemen aan de trainingen. Maar nu krijgt Van Hooijdonk toch af en toe de kans om zich te bewijzen. Dit heeft alles te maken met de mogelijke transfer van Marko Arnautovic naar Internazionale. Van Hooijdonk heeft tijdens de voorbereiding geen minuut gespeeld, maar hij zit wel in de wedstrijdselectie voor de bekerwedstrijd tegen Cesena.

Desondanks lijkt de kans nog steeds groot dat Van Hooijdonk deze zomer Bologna zal verlaten. Er is namelijk serieuze interesse vanuit de Bundesliga, Championship en Scottish Premiership. Zelfs clubs uit het tweede niveau van Engeland en de Duitse Bundesliga zouden geïnteresseerd zijn. Of er al daadwerkelijk biedingen zijn gedaan, is echter nog onbekend. De toekomst van Van Hooijdonk blijft dus spannend en kleurrijk.