×
Home Livescore

"Portugese vleugelaanvaller Conceição droomt van ander avontuur: Ajax weigert vertrek"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 10 augustus 2023 17:36 uur

'Conceição smacht naar vrijheid, Ajax houdt hem gevangen in transfergevangenis'

Het is een opmerkelijke wending in de carrière van Francisco Conceição. De Portugese vleugelaanvaller heeft zijn vertrekwens kenbaar gemaakt bij Ajax, maar de Amsterdammers weigeren mee te werken aan een transfer. Dit nieuws werd vandaag bekendgemaakt door Voetbal International.

Een jaar geleden verliet Conceição FC Porto om een nieuw avontuur aan te gaan bij Ajax. De Amsterdamse club betaalde maar liefst vijf miljoen euro om het veelbelovende talent naar Nederland te halen. Helaas slaagde de aanvaller er niet in om door te breken bij Ajax. Volgens insiders heeft Conceição te maken gehad met aanpassingsproblemen en voelt hij zich niet gelukkig in de hoofdstad. Dit heeft hem doen besluiten om elders zijn geluk te beproeven.

Tot grote teleurstelling van Conceição is de leiding van Ajax niet bereid om hem te laten gaan. De club vindt dat de jonge Portugees zijn kans moet grijpen en moet proberen een basisplaats te veroveren in het eerste elftal. Hierdoor blijft Conceição gevangen in de transfergevangenis van Ajax, terwijl hij verlangt naar vrijheid op het voetbalveld.

In zijn negentien officiële wedstrijden voor Ajax wist Conceição geen doelpunten te maken. Bij Jong Ajax daarentegen liet hij wel zijn scoringsdrift zien, met vijf doelpunten in slechts zeven wedstrijden. Ondanks deze prestaties lijkt het erop dat Conceição zijn talent elders zal moeten laten zien, aangezien Ajax vasthoudt aan zijn contract dat loopt tot medio 2027.