×
Home Livescore

"PSG presenteert Franse sensatie: Ousmane Dembélé keert terug naar geboorteland met megatransfer van €50 miljoen!"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 12 augustus 2023 11:01 uur

Paris Saint-Germain heeft met veel bombarie en spektakel de komst van Ousmane Dembélé aangekondigd. De Franse aanvaller is officieel gepresenteerd als de nieuwste aanwinst voor het aankomende seizoen. Met een duizelingwekkend bedrag van vijftig miljoen euro heeft PSG gebruik gemaakt van een clausule in het contract van Dembélé om hem over te nemen van FC Barcelona. Na zes jaar trouwe dienst verlaat de aanvaller nu de Catalaanse club.

Voor Dembélé betekent deze transfer een terugkeer naar zijn geboorteland Frankrijk. Zijn voetbalcarrière begon in de jeugd van Stade Rennes, waar hij uiteindelijk ook zijn debuut maakte in het eerste elftal. Daarna maakte hij de overstap naar Borussia Dortmund, de club die Barcelona in 2017 maar liefst 135 miljoen euro kostte om hem binnen te halen. Helaas kan zijn tijd bij Barcelona niet als zeer succesvol worden bestempeld. Desondanks heeft Dembélé 127 wedstrijden gespeeld voor de Catalanen en werd hij zelfs wereldkampioen met het Franse nationale team.

Met zijn komst naar PSG voegt Dembélé zich bij een al roerige transferzomer in Parijs. Eerder deze zomer heeft de club al spelers als Lucas Hernández, Marco Asensio, Kang-In Lee en Gonçalo Ramos aangetrokken. Maar vooral op het gebied van uitgaande transfers is het een drukte van jewelste. Sterren als Marco Verratti, Neymar en Kylian Mbappé hebben te horen gekregen dat ze de club mogen verlaten. Laatstgenoemde is echter vastberaden om te blijven, zijn contract uit te dienen en volgend jaar transfervrij te vertrekken.

Dembélé staat bekend om zijn bliksemsnelle snelheid en zijn vermogen om met beide benen te schieten. In zijn 127 competitiewedstrijden voor Barcelona heeft hij 34 assists gegeven en 24 doelpunten gemaakt. Vorig jaar was hij bijna transfervrij vertrokken uit de Catalaanse hoofdstad, maar toen wist trainer Xavi hem toch te overtuigen om te blijven. Nu is er echter geen houden meer aan en heeft Dembélé een meerjarig contract getekend in Parijs.

De fans van PSG kunnen niet wachten om Dembélé in actie te zien en hebben hem warm onthaald met een hartelijk "Bienvenue dans ta nouvelle maison, Ousmane!" (Welkom in je nieuwe huis, Ousmane!)