×
Home Livescore

"Jonge Nederlandse talenten maken verpletterende indruk in Premier League-debuut!"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 13 augustus 2023 18:12 uur

Mark Flekken en Micky van de Ven maakten afgelopen zondagmiddag hun spectaculaire debuut in de Premier League. Flekken, die onlangs de overstap maakte naar Brentford, maakte indruk als doelman. Ook Van de Ven, de nieuwe verdediger van Tottenham Hotspur, kan terugkijken op een succesvolle vuurdoop in Engeland, ondanks een klein ongelukje.

De wedstrijd tussen Brentford en Spurs eindigde uiteindelijk in een spannend gelijkspel van 2-2. In de tweede helft wist Flekken, die deze zomer overkwam van Freiburg, te voorkomen dat de bezoekers er met de overwinning vandoor gingen. Hij maakte een fantastische redding op een schot van Heung-Min Son, wat ook de Engelse media niet ontging. "David Raya (die naar verluidt naar Arsenal vertrekt) is een lastige concurrent, maar de Nederlandse international maakte indruk tijdens zijn debuut. Hij liet zien dat hij een geweldige traptechniek heeft en hielp zijn team meerdere keren uit de brand", aldus 90min.

Ook Van de Ven kreeg lof van de media, ondanks een klein foutje bij het tweede doelpunt van Brentford. Hij herstelde zich echter goed en liet een sterke indruk achter. "Hij had meer kunnen doen bij de goal van Wissa, maar compenseerde dit ruimschoots met zijn sterke fysiek", merkte 90min op.

The Evening Standard beloonde de Nederlandse verdediger zelfs met een 8 als rapportcijfer. "Hij werd in het diepe gegooid, maar de Nederlander deed het uitstekend. Hij had een klein ongelukje, maar groeide gedurende de wedstrijd en lijkt perfect te passen bij het Engelse voetbal." De linkspoot, die overkwam van Wolfsburg, leek nog even een strafschop te veroorzaken, maar na een VAR-beoordeling bleek dat hij simpelweg een uitstekende ingreep had gedaan, zo meldde de BBC. "De verdediger deed dit op een geweldige manier en gebruikte zijn lichaam op de juiste manier. Een uitstekende actie."