×
Home Livescore

"Transfernieuws: Ajax en RC Lens strijden om handtekening van Engelse topscorer Akpom!"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 13 augustus 2023 19:24 uur

Ajax staat op het punt om een nieuwe zomerversterking binnen te halen. Volgens Sky Sports heeft de club uit Amsterdam een akkoord bereikt met Middlesbrough over de transfer van Chuba Akpom.

Maar voordat Akpom zijn weg naar Amsterdam kan vinden, moet hij nog een belangrijke keuze maken. Middlesbrough heeft namelijk niet alleen met Ajax een overeenkomst gesloten, maar ook met RC Lens. Beide clubs hebben ingestemd met een transfersom van maar liefst tien miljoen pond, oftewel 11,5 miljoen euro.

Nu is het aan Akpom om te beslissen waar zijn toekomst ligt. Naar verluidt zijn er geen persoonlijke problemen te verwachten, waardoor de Engelsman met een Nigeriaans paspoort waarschijnlijk het Championship zal verlaten. Akpom was vorig seizoen de topscorer van het tweede niveau van Engeland, met maar liefst 28 doelpunten.

Bij Ajax zal Akpom de concurrentie aangaan met Brian Brobbey. Trainer Maurice Steijn heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij voor het sluiten van de transfermarkt nog een nieuwe spits aan zijn selectie wil toevoegen.

Het is dus nog even afwachten waar Akpom uiteindelijk zal belanden. Zal hij kiezen voor het avontuur bij Ajax of gaat hij toch voor RC Lens? De tijd zal het leren.