×
Home Livescore

PSV bereikt eenvoudig play-offs Champions League na overwinning op Sturm Graz, maar defensieve kwetsbaarheden blijven zorgen baren.

PSV bereikt eenvoudig play-offs Champions League na overwinning op Sturm Graz, maar defensieve kwetsbaarheden blijven zorgen baren.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 16 augustus 2023 08:25 uur

PSV triomfeert in de Champions League play-offs

Eindhoven, 15 augustus 2023 - PSV heeft op indrukwekkende wijze de play-offs van de Champions League bereikt. Na een tweeluik met Sturm Graz, waarin de Eindhovenaren met maar liefst 7-2 zegevierden, kan de ploeg van trainer Peter Bosz zich opmaken voor een nieuwe uitdaging. Dit meldt de ochtendpers vol lof over de prestatie van PSV.

Voor het derde opeenvolgende seizoen heeft PSV zich weten te plaatsen voor de play-offs. Onder leiding van Roger Schmidt en Ruud van Nistelrooij slaagde de club er de afgelopen twee jaar niet in om het eindtoernooi te bereiken. "Het team onder trainer Peter Bosz heeft onmiskenbaar vooruitgang geboekt in het voetbalspel tijdens de voorbereiding op dit seizoen, maar defensief zijn er nog enkele kwetsbaarheden, zoals ook het kwalitatief beperkte Sturm Graz aan het licht bracht", schrijft De Telegraaf.

"Voor tegenstanders van PSV is inmiddels duidelijk waar ze de ploeg pijn kunnen doen: met opportunistisch spel en snelle uitbraken. De trage PSV-defensie heeft hier moeite mee", blijft de ochtendkrant kritisch, ondanks de overwinning. "Achterin lag het af en toe akelig open en Walter Benitez voorkwam met een sterke redding in een één-tegen-éénsituatie dat William Böving kon scoren. Dat deed de Deen even later alsnog, nadat Patrick van Aanholt onder een voorzet door ging en Böving de bal fraai in het doel pegelde."

Het Eindhovens Dagblad sluit zich aan bij De Telegraaf. "PSV begon zwak aan de wedstrijd en leek het allemaal wat te gemakkelijk op te nemen", klinkt het. Via doelpunten van Joey Veerman en Luuk de Jong wist PSV de achterstand nog voor rust om te buigen. "Na de moeizame start was er uiteindelijk geen vuiltje aan de lucht voor PSV, dat de tweestrijd met 7-2 won en zonder grote problemen uit de wedstrijd lijkt te zijn gekomen. De ploeg toonde veerkracht na een tegenslag, wat ook wijst op mentale kracht binnen het team."

"PSV zegeviert ook in Graz, maar toont wel defensieve kwetsbaarheid", kopt De Volkskrant. "Desondanks lijkt het team van trainer Bosz verder te zijn dan het PSV van zijn voorganger Ruud van Nistelrooij, precies een jaar geleden. Toch liet PSV dinsdagavond in de sfeervolle Merkur Arena twee gezichten zien. De doelpunten waren prachtig, maar verdedigend oogde de ploeg af en toe kwetsbaar."

"De doelpunten onthullen de aanvallende potentie die het elftal van Bosz bezit. De Jong speelde opnieuw uitstekend en Johan Bakayoko zorgde voor dreiging vanaf rechts, terwijl Noa Lang niet eens meespeelde", vervolgt de krant, die ook een kritische noot plaatst. "Opvallend is dat PSV tot nu toe de achterhoede nog niet heeft versterkt - al jarenlang een zwakke plek in het team. Met de terugkeer van de herstelde Boscagli heeft Bosz een extra optie achterin, maar zijn collega in het hart van de verdediging, Ramalho, blijft bij momenten een bron van onrust."

In de play-offs zal PSV het opnemen tegen Rangers FC, dat zich met een gelijkspel tegen Servette FC wist te plaatsen. Voor PSV is dit een kans op revanche, aangezien de club vorig jaar in de play-offs werd uitgeschakeld door het Rangers van toenmalig manager Giovanni van Bronckhorst.