×
Home Livescore

Tuchel prijst De Ligt ondanks geruchten over spanning

Tuchel prijst De Ligt ondanks geruchten over spanning
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 20 januari 2024 16:32 uur

In een verrassende wending heeft Thomas Tuchel op zaterdag een opmerkelijke lofzang gegeven over een bepaalde voetballer, namelijk Matthijs de Ligt. Ondanks geruchten in de Duitse media dat de Duitse trainer en de Nederlandse verdediger geen goede band zouden hebben, heeft Tuchel dit op het persmoment van zaterdag volledig tenietgedaan.

Met een glimlach van oor tot oor sprak Tuchel vol lof over De Ligt, waarbij hij zijn bewondering voor de jonge voetballer niet onder stoelen of banken stak. Hij prees De Ligt om zijn ongeëvenaarde techniek, zijn tactisch inzicht en zijn onuitputtelijke energie op het veld. Tuchel noemde De Ligt zelfs een ware inspiratiebron voor het hele team.

Deze uitspraken van Tuchel hebben menig wenkbrauw doen fronsen, aangezien de vermeende spanningen tussen de twee eerder breed werden uitgemeten in de media. Maar Tuchel lijkt deze geruchten met zijn positieve woorden volledig te willen ontkrachten.

Het is nog onduidelijk wat deze plotselinge ommekeer in de relatie tussen Tuchel en De Ligt heeft veroorzaakt. Sommige bronnen suggereren dat er achter de schermen een verzoening heeft plaatsgevonden, terwijl anderen speculeren dat Tuchel simpelweg zijn waardering voor De Ligt niet langer kon verbergen.

Wat de reden ook mag zijn, één ding is zeker: de uitspraken van Tuchel hebben voor een verrassende wending gezorgd in het verhaal van de vermeende spanningen tussen de Duitse trainer en de Nederlandse voetballer. Het blijft echter afwachten hoe deze nieuwe ontwikkeling zich verder zal ontvouwen en of het invloed zal hebben op de samenwerking tussen Tuchel en De Ligt in de toekomst.