×
Home Livescore

Frimpong schittert en bezorgt Leverkusen overwinning op Leipzig in intens voetbalgevecht!

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 19 augustus 2023 17:36 uur

Bayer Leverkusen triomfeert na een heftige voetbalstrijd tegen RB Leipzig. Met een doelpunt van de onverschrokken Jeremie Frimpong wisten 'Die Werkself' met 3-2 te zegevieren.

Frimpong stond aan de start bij de thuisploeg, terwijl Xavi Simons en voormalig Vitesse-aanvaller Loïs Openda begonnen bij 'Die Roten Bullen'. Na een gelijkopgaand spel in de openingsfase, doorbrak Frimpong halverwege de eerste helft de impasse. De vleugelverdediger, die door Oranje-bondscoach Ronald Koeman buiten de voorselectie is gelaten, dook op voor het doel van Leipzig en tikte de bal koelbloedig binnen.

Tien minuten later vergrootte Leverkusen de voorsprong via verdediger Jonathan Tah. Dani Olmo, die vorige week met een hattrick persoonlijk de Duitse Supercup tegen Bayern München besliste (0-3), bracht de spanning terug voor rust. In de tweede helft scoorde Florian Wirtz, op aangeven van Frimpong, voor Leverkusen, waarna Openda de spanning opnieuw terugbracht. Leipzig slaagde er echter niet in verder te komen, waardoor de drie punten in Leverkusen bleven.

Hierdoor beleeft Leipzig na een veelbelovende seizoensstart een teleurstellend begin in de Bundesliga. Volgende week ontvangt Leipzig VfB Stuttgart, terwijl Leverkusen op bezoek gaat bij Borussia Mönchengladbach.