×
Home Livescore

Netten blijven in De Kuip bij laag risicoprofiel

Netten blijven in De Kuip bij laag risicoprofiel
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 10 februari 2024 11:32 uur

In een recente bijeenkomst met de Feyenoord Supportersraad heeft de club aangekondigd dat de netten in De Kuip voorlopig niet zullen worden weggehaald tijdens wedstrijden met een laag risicoprofiel. Deze verrassende beslissing komt voort uit de huidige regelgeving van de KNVB, die nog niet is gewijzigd.

Deze onverwachte ontwikkeling heeft zowel positieve als negatieve reacties opgeroepen bij de supporters. Sommigen zijn verheugd dat de netten blijven staan, omdat dit extra veiligheid biedt en incidenten met bijvoorbeeld vuurwerk kan voorkomen. Anderen zijn echter teleurgesteld en vinden dat het zicht op het veld hierdoor wordt belemmerd.

De club heeft aangegeven dat zij de situatie nauwlettend in de gaten houdt en openstaat voor eventuele veranderingen in de regelgeving. Mocht de KNVB in de toekomst besluiten om de regels aan te passen, dan zal Feyenoord de netten alsnog verwijderen tijdens wedstrijden met een laag risicoprofiel.

Het is duidelijk dat deze kwestie nog steeds onderwerp van discussie is en dat er verschillende meningen bestaan over het behoud van de netten in De Kuip. Voorlopig blijven ze echter een vast onderdeel van de wedstrijden, totdat er nieuwe richtlijnen worden vastgesteld.