×
Home Livescore

Noorse pers teleurgesteld in Ajax na duel met FK Bodø/Glimt

Noorse pers teleurgesteld in Ajax na duel met FK Bodø/Glimt
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op vrijdag 16 februari 2024 00:32 uur

De Noorse media zijn absoluut niet onder de indruk van de prestaties van Ajax tijdens hun eerste confrontatie met FK Bodø/Glimt in de tussenronde van de Conference League. In de nasleep van de wedstrijd wordt er uitgebreid gesproken over de teleurgestelde Ajax-supporters, Jordan Henderson en zelfs Marc Overmars.

De Noorse journalisten hebben geen blad voor de mond genomen en zijn uiterst kritisch over het optreden van Ajax. Ze beschrijven de Amsterdamse club als een schim van hun normale zelf, zonder enige vorm van overtuiging of passie op het veld. De Noorse pers is van mening dat Ajax de wedstrijd onderschat heeft en dat ze hun tegenstander hebben onderschat.

De 'boze Ajax-aanhang' is een onderwerp dat veel aandacht krijgt in de nabeschouwingen. De Noorse media benadrukken de frustratie en teleurstelling van de fans, die hadden gehoopt op een overtuigende overwinning. Ze beschrijven de sfeer in het stadion als grimmig en vol ongeloof, met supporters die hun ongenoegen uiten over het vertoonde spel.

Naast de teleurgestelde supporters, wordt er ook gesproken over Jordan Henderson, de Engelse voetballer die onlangs de overstap maakte naar Ajax. De Noorse pers is van mening dat Henderson nog niet zijn stempel heeft kunnen drukken op het spel van Ajax en dat hij nog moet wennen aan het team en de speelstijl. Ze twijfelen aan zijn toegevoegde waarde en vragen zich af of hij wel de juiste versterking is voor de club.

Tot slot wordt ook Marc Overmars genoemd in de nabeschouwingen. De voormalige voetballer en huidige directeur voetbalzaken van Ajax wordt bekritiseerd vanwege zijn transferbeleid. De Noorse media vinden dat Overmars niet genoeg heeft geïnvesteerd in kwalitatieve versterkingen en dat dit zich nu wreekt in de prestaties van het team. Ze stellen dat Ajax meer ambitie moet tonen op de transfermarkt om succesvol te kunnen zijn in Europa.

Al met al is de Noorse pers niet mild voor Ajax na de eerste ontmoeting met FK Bodø/Glimt. Ze zijn kritisch op het spel, de supporters, Jordan Henderson en Marc Overmars. Het is duidelijk dat Ajax nog veel werk te verzetten heeft om de Noorse media te overtuigen van hun kwaliteiten.