×
Home Livescore

Kudus wacht op akkoord Ajax en West Ham voor transfer na uitblinkende wedstrijd tegen Ludogorets.

Kudus wacht op akkoord Ajax en West Ham voor transfer na uitblinkende wedstrijd tegen Ludogorets.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 25 augustus 2023 09:12 uur

Ajax-ster Mohammed Kudus in afwachting van overeenkomst tussen Ajax en West Ham United

Amsterdam - Na zijn indrukwekkende prestatie vanavond tegen Ludogorets (1-4), waarbij hij maar liefst drie van de vier doelpunten voor Ajax op zijn naam schreef, wacht Mohammed Kudus nu op een akkoord tussen Ajax en West Ham United. De Ghanees heeft toegegeven gesprekken te hebben gevoerd met de Premier League-club.

Met de mogelijke overgang naar West Ham in het vooruitzicht, is het onzeker of Kudus volgende week donderdag nog deel zal uitmaken van het Ajax-team dat zich in eigen huis probeert te kwalificeren voor de groepsfase van de Europa League. In een interview met het Algemeen Dagblad verklaarde Kudus: "Ik weet het niet. Niet alles ligt in mijn handen. Het is nu aan de clubs. Ik blijf gewoon mijn trainingen en verplichtingen zo goed mogelijk vervullen. Dat is alles wat ik kan doen. Ik kan niets afdwingen. Ik kan alleen maar afwachten en zien wat er gebeurt."

De 23-jarige aanvaller voelt dat het moment rijp is voor een nieuwe uitdaging. "Ik ben nu aan mijn vierde seizoen bij Ajax begonnen en ik voel me klaar om de volgende stap te zetten en een nieuwe uitdaging aan te gaan." Hoewel hij niet in detail treedt, bevestigt Kudus dat er gesprekken zijn geweest met zowel West Ham als Ajax. "Ja, ik heb met West Ham gesproken en ook met Ajax. De club is op de hoogte. Het lijkt me nu wel duidelijk. Iedereen weet wat er speelt."

Op dit moment is het afwachten op een akkoord tussen Ajax en de Engelse club, iets waar Kudus geen controle over heeft. "Ja, dat is waar het op neerkomt. Dus ik moet het van dag tot dag bekijken. Ik heb er geen controle meer over. Het is nu aan de clubs. Ik wacht af en zie wat er gebeurt." Mocht het definitieve afscheid binnen enkele dagen plaatsvinden, dan zal dit gepaard gaan met de nodige emoties voor Kudus. "Het is best moeilijk. Ajax is een geweldige club. Ik heb hier fantastische teamgenoten, van wie ik veel heb geleerd en met wie ik heb genoten van mijn tijd hier. Maar zoals ik al zei, dit hoort ook bij voetbal. We hebben allemaal ons eigen pad en onze eigen dromen."

Met zijn uitstekende prestaties vanavond heeft Kudus laten zien waarom hij de grote man was op het veld. Zijn drie doelpunten hebben hem terecht in de schijnwerpers gezet. De toekomst van de getalenteerde aanvaller blijft echter nog even onzeker, terwijl Ajax en West Ham United proberen tot een overeenkomst te komen.