×
Home Livescore

Tottenham Hotspur uitgeschakeld in League Cup na strafschoppen tegen Fulham

Tottenham Hotspur uitgeschakeld in League Cup na strafschoppen tegen Fulham
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 29 augustus 2023 23:36 uur

Het ziet er somber uit voor Tottenham Hotspur dit seizoen. Ze hebben weer een tegenslag te verwerken gekregen. In een spannende wedstrijd tegen Fulham, waarbij Micky van de Ven een ongelukkige avond beleefde, verloor Spurs uiteindelijk na strafschoppen. Kenny Tete was de held van de avond, hij benutte de beslissende penalty en gooide daarmee Tottenham uit de League Cup.

Van de Ven maakte deze zomer een grote transfer van 40 miljoen euro van VfL Wolfsburg naar Spurs. Hij heeft sindsdien veel indruk gemaakt, vooral na zijn laatste optreden tegen Bournemouth. Maar tegen Fulham was het een ander verhaal. De 22-jarige Nederlander scoorde na negentien minuten een eigen doelpunt met een ongelukkige hakbal achter doelman Fraser Forster.

Gelukkig kon Van de Ven opgelucht ademhalen toen Spurs tien minuten na rust gelijkmaakte dankzij Richarlison. Maar uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen in deze intense wedstrijd. Hierin speelden twee voormalige Ajax-verdedigers een hoofdrol: Davinson Sánchez en Tete. Sánchez miste namens Spurs, waardoor Tete de beslissing kon brengen. En dat deed hij ook. De Oranje-international schoot de penalty raak en zorgde ervoor dat het team van trainer Ange Postecoglou uit het toernooi ligt.