×
Home Livescore

Ajax faalt op dramatische wijze tegen Ludogorets en teleurstelt fans, maar krijgt toch Europa League ticket!

Ajax faalt op dramatische wijze tegen Ludogorets en teleurstelt fans, maar krijgt toch Europa League ticket!
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 31 augustus 2023 23:48 uur

Wat een teleurstelling voor de fans van Ajax! Donderdagavond presteerde de ploeg dramatisch tegen Ludogorets, met als resultaat een matige 0-1 nederlaag. Het was verre van het voetbal dat coach Steijn voor ogen heeft. De Amsterdammers leken futloos en misten de drive om voluit te gaan. Het enige schot op doel kwam van Kenneth Taylor, maar verder viel er weinig te beleven. Het publiek liet hun ongenoegen blijken met een flink fluitconcert.

In de tweede helft leek het even beter te gaan. Het baltempo ging omhoog en er was wat meer schwung in het spel, maar helaas was dit van korte duur. Ajax verviel weer in het matige en futloze spel en tot overmaat van ramp kwam Ludogorets op voorsprong dankzij een doelpunt van Matías Tissera rond de 60e minuut. Uiteindelijk bleef het bij 0-1 en moest Ajax onder luid boegeroep richting de kleedkamers.

Ondanks deze teleurstellende prestatie, heeft Ajax toch nog een sprankje hoop. Dankzij de ruime overwinning in Bulgarije mag de ploeg van Steijn alsnog de Europa League in. Het is een kleine troost voor de fans, maar het biedt wel de mogelijkheid om zich te meten met andere Europese teams. De loting voor de groepsfase van het toernooi zal vrijdag om 13:00 uur plaatsvinden en is live te volgen.