×
Home Livescore

Transfer sensatie: Ryan Gravenberch verruilt Bayern München voor Liverpool!

Transfer sensatie: Ryan Gravenberch verruilt Bayern München voor Liverpool!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 1 september 2023 22:56 uur

Liverpool verrast de voetbalwereld met een onverwachte transfer. Ryan Gravenberch, de jonge Nederlandse middenvelder, verlaat Bayern München na slechts één seizoen en maakt de overstap naar Anfield. De 21-jarige Gravenberch tekent een contract voor vijf seizoenen bij Liverpool.

De transfer heeft een prijskaartje van maar liefst veertig miljoen euro, met de mogelijkheid om via bonussen nog eens vijf miljoen euro toe te voegen aan de deal. Dit betekent dat Bayern Gravenberch voor meer dan het dubbele bedrag verkoopt waarvoor ze hem vorig jaar van Ajax hebben overgenomen. Bij Bayern kreeg de elfvoudig Oranje-international weinig speeltijd, met slechts drie Bundesliga-wedstrijden waarin hij in de basis stond.

Gravenberch zal bij Liverpool de concurrentie aangaan op het middenveld met onder andere de nieuwe aanwinsten Alexis Mac Allister, Wataru Endo en Dominik Szoboszlai. Ook Thiago Alcántara en Stefan Bajcetic, die momenteel geblesseerd zijn, maken kans op een plek in het middenveld.

In zijn tijd bij Bayern speelde Gravenberch in totaal 34 officiële wedstrijden, waarin hij één doelpunt maakte en één assist gaf. De jonge middenvelder hoopt bij Liverpool zijn talent verder te ontwikkelen en een belangrijke rol te spelen in het succes van de club.

Meer details over deze opmerkelijke transfer zullen snel volgen...