Home Livescore

AC Milan triomfeert in Rome, terwijl Donyell Malen teleurstelling ervaart bij Dortmund

dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 1 september 2023 23:16 uur

AC Milan heeft vrijdagavond een fantastische start van het seizoen voortgezet met een indrukwekkende overwinning op AS Roma. Met de jonge en getalenteerde Tijjani Reijnders in de basis wist Milan de drie punten mee naar huis te nemen. Aan de kant van de Romeinen maakte de gerenommeerde Romelu Lukaku zijn debuut, maar kon hij niet voorkomen dat zijn team verloor. Helaas had Donyell Malen minder succes met Borussia Dortmund, aangezien ze niet voorbij promovendus Heidenheim kwamen.

In de wedstrijd tussen AS Roma en AC Milan was het Milan die hun uitstekende seizoensstart voortzette. Na eerdere overwinningen op Bologna (0-2) en Torino (4-1), voegden ze daar nu een overwinning op Roma aan toe. Al na negen minuten opende Olivier Giroud de score vanaf de strafschopstip. Rafael Leão verdubbelde de voorsprong na 48 minuten spelen. Ondanks dat Milan na ruim een uur met tien man verder moest na een rode kaart voor Fikayo Tomori, wist Roma niet terug te komen. Leonardo Spinazzola scoorde nog wel de aansluitingstreffer, maar een comeback bleef uit.

Bij de wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Heidenheim beleefde Reijnders een succesvolle avond, maar dat gold niet voor zijn landgenoot Malen. Dortmund kwam snel op een 2-0 voorsprong dankzij doelpunten van Julian Brandt en Emre Can. Echter, in het laatste halfuur ging het mis voor Dortmund. Eren Dinkci zorgde in de 61e minuut voor de gelijkmaker, waarna Tim Kleindienst vanaf de strafschopstip de verrassende 2-2 maakte.