×
Home Livescore

Ajax-directeur verdedigt controversieel transferbeleid: 'We hebben een zaadje geplant'

Ajax-directeur verdedigt controversieel transferbeleid: 'We hebben een zaadje geplant'
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 3 september 2023 18:48 uur

Ajax-directeur Sven Mislintat verdedigt zijn recente aankopen. De Duitser nam de tijd om het transferbeleid van de Amsterdamse club te bespreken, voorafgaand aan de teleurstellende gelijkspel tegen Fortuna Sittard (0-0).

De Amsterdammers hebben voor een indrukwekkend bedrag van ruim 156 miljoen euro aan spelers verkocht. Mislintat heeft maar liefst 108 miljoen euro geïnvesteerd in twaalf nieuwe spelers. "Er was veel werk aan de winkel. We zijn nu competitiever dan vorig jaar, omdat de selectie veel beter in balans is. We hebben het voor elkaar gekregen, maar nu moeten we het laten zien", vertelde hij aan De Telegraaf.

De directeur voetbalzaken vraagt vooral om geduld. "Het is niet eerlijk om te verwachten dat alles meteen op zijn plek valt. We hebben topspelers zoals Jurriën Timber, Dusan Tadic, Edson Alvarez en Mohammed Kudus verloren. Het is een lastige situatie, want we zullen niet meteen het beste van dit team zien in de komende drie, zes of negen weken. We hebben een zaadje geplant en moeten het nu laten groeien met zon en water."

Hoewel Ajax voornamelijk buitenlandse spelers heeft aangetrokken die weinig ervaring hebben op het hoogste niveau, blijft het doel om kampioen te worden. "Ik wil en kan geen enorme bedragen uitgeven aan spelers van het hoogste niveau", legt Mislintat uit. "Mijn taak is om spelers te vinden met hetzelfde talent, maar die voor minder geld te halen. Ik kies nooit voor de veilige optie."

Mislintat weerlegt ook de bewering dat de aankopen de doorstroming van eigen talent in de weg staan. "Als je spelers verkoopt, moet je ook spelers aantrekken. We hebben vijf spelers uit de jeugdopleiding doorgeschoven naar het eerste elftal. Dus daar hebben we niets over te klagen. Op dat gebied zijn we nog steeds dé club in Nederland."