×
Home Livescore

Ryan Gravenberch laat Jong Oranje in de steek voor Liverpool: Vervanger bekend!

Ryan Gravenberch laat Jong Oranje in de steek voor Liverpool: Vervanger bekend!
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 4 september 2023 12:08 uur

Jong Oranje-coach Michael Reiziger moet het komende interlandperiode stellen zonder de aanwezigheid van Ryan Gravenberch. De getalenteerde middenvelder heeft besloten zich volledig te richten op zijn nieuwe avontuur bij Liverpool, waardoor hij niet beschikbaar is voor de wedstrijden. Gelukkig heeft Reiziger een waardige vervanger gevonden in de persoon van Fedde de Jong.

Voor Reiziger is het een flinke domper dat Gravenberch niet van de partij zal zijn. De middenvelder was namelijk een van de meer ervaren spelers in de selectie van Jong Oranje. Ondanks deze tegenslag heeft de nieuwe bondscoach tijdens zijn eerste periode als trainer al maar liefst dertien spelers laten debuteren in het team. Gravenberch, Kenneth Taylor en Brian Brobbey waren de enige drie spelers die al ervaring hadden opgedaan in het grote Nederlands elftal.

De komende interlandperiode staat in het teken van twee belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden voor Jong Oranje. Op 8 september nemen zij het op tegen Moldavië in de EK-kwalificatiereeks. Vier dagen later reist het team af naar Macedonië om het daar op te nemen tegen hun leeftijdsgenoten. Jong Oranje bevindt zich in een groep met Zweden, Georgië, Noord-Macedonië, Moldavië en Gibraltar. Het doel is om zich te kwalificeren voor het EK 2025 in Slowakije.

Met de afwezigheid van Gravenberch zal het team extra gemotiveerd zijn om te laten zien wat ze waard zijn. Reiziger en zijn spelers zullen er alles aan doen om de nodige punten te pakken en zo een stap dichter bij het EK te komen. De ogen zullen nu gericht zijn op Fedde de Jong, die de kans krijgt om zich te bewijzen in het shirt van Jong Oranje. Het belooft een spannende interlandperiode te worden voor het jonge talent en het team als geheel.