×
Home Livescore

Olmo schenkt Spanje voorsprong in EK kraker tegen Duitsland

Olmo schenkt Spanje voorsprong in EK kraker tegen Duitsland
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 5 juli 2024 19:40 uur

In een zinderende kwartfinale van het EK heeft Spanje de eerste klap uitgedeeld aan Duitsland. De Spanjaarden wisten uitgerekend Dani Olmo na 52 minuten op voorsprong te zetten, nadat hij eerder in de wedstrijd was ingevallen voor de geblesseerde Pedri. Olmo's doelpunt zorgde voor een golf van opwinding onder de Spaanse supporters, die hoopten op een historische overwinning op hun Duitse rivalen.

De wedstrijd begon met veel spanning en beide teams lieten zien dat ze vastberaden waren om de overwinning binnen te slepen. De Duitsers waren gebrand op revanche na een moeizame start van het toernooi, terwijl de Spanjaarden hun dominante spel wilden voortzetten. Het was echter Olmo die de wedstrijd openbrak met zijn doelpunt, waardoor de druk op Duitsland toenam.

Na het doelpunt van Olmo probeerde Duitsland wanhopig gelijk te maken, maar de Spaanse verdediging stond als een muur. De Spanjaarden hielden stand en slaagden erin om hun voorsprong vast te houden tot het laatste fluitsignaal. Met deze overwinning heeft Spanje een grote stap gezet richting de halve finale van het EK, terwijl Duitsland teleurgesteld achterblijft en zich zal moeten herpakken na deze nederlaag.