×
Home Nieuws Livescore

Van Basten verbaasd over schorsing Demiral na goalviering EK.

Van Basten verbaasd over schorsing Demiral na goalviering EK.
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op vrijdag 5 juli 2024 23:32 uur

Voormalig topvoetballer Marco van Basten uit zijn verbazing over de schorsing van Merih Demiral vanwege het gebaar dat hij maakte na zijn doelpunt tegen Oostenrijk tijdens de achtste finale van het EK. Het gebaar dat Demiral maakte wordt in Turkije geassocieerd met De Grijze Wolven, een rechts-nationalistische groepering. Van Basten noemt het vreemd dat Demiral gestraft wordt voor een gebaar dat mogelijk verkeerd geïnterpreteerd wordt buiten Turkije.

Demiral, die voor het nationale team van Turkije speelt, maakte het gebaar na zijn doelpunt tijdens de wedstrijd tegen Oostenrijk. De UEFA heeft besloten om de verdediger te schorsen vanwege het politiek geladen gebaar. Van Basten benadrukt dat het belangrijk is om rekening te houden met culturele verschillen en dat het gebaar in Turkije mogelijk een andere betekenis heeft dan in andere landen.

De discussie over het gebaar van Demiral zorgt voor verdeeldheid onder voetbalfans en experts. Sommigen vinden dat de UEFA terecht heeft ingegrepen om politieke statements op het voetbalveld te voorkomen, terwijl anderen van mening zijn dat het gebaar van Demiral onschuldig was en niet als provocatie bedoeld was. Het incident benadrukt de complexiteit van politieke symboliek in de sport en roept vragen op over hoe hiermee om te gaan in een internationale context.