×
Home Livescore

Franse EK-succes zonder velddoelpunten zorgt voor zorgen

Franse EK-succes zonder velddoelpunten zorgt voor zorgen
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 6 juli 2024 11:00 uur

Op het huidige EK heeft Frankrijk tot nu toe nog geen enkel velddoelpunt weten te maken, maar desondanks wisten de Fransen zich vrijdagavond te plaatsen voor de halve finales. Ondanks deze prestatie zijn er na het duel met Portugal zorgen gerezen over het verdere verloop van het toernooi.

De Franse ploeg, die bekend staat om hun sterke verdediging en solide tactiek, heeft tot nu toe voornamelijk gescoord uit standaardsituaties en strafschoppen. Het ontbreken van velddoelpunten is dan ook een punt van zorg voor bondscoach Didier Deschamps en zijn team.

Tegen Portugal wist Frankrijk opnieuw niet te scoren vanuit open spel, maar slaagden ze er wel in om de wedstrijd met 2-1 te winnen dankzij een benutte strafschop van Karim Benzema. Ondanks de overwinning overheerst de bezorgdheid over het gebrek aan aanvallende daadkracht bij Les Bleus.

Met de halve finales in zicht zal Frankrijk moeten werken aan hun aanvallende spel om kans te maken op de Europese titel. De druk op de aanvallers om te presteren zal toenemen naarmate het toernooi vordert en de tegenstand sterker wordt. Het is aan Deschamps en zijn staf om de juiste tactiek te vinden om het gebrek aan velddoelpunten aan te pakken en zo hun kansen op succes te vergroten.