×
Home Livescore

Escalatie tussen Nederlandse en Engelse fans voor EK-halve finale

Escalatie tussen Nederlandse en Engelse fans voor EK-halve finale
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 10 juli 2024 19:16 uur

In de aanloop naar de spannende halve finale van het EK tussen Nederland en Engeland heeft zich een incident voorgedaan op de Kleppingstrasse in Dortmund. Deze straat stond bekend als de startlocatie van de fanwalk van het Oranje-legioen op woensdagmiddag. Helaas liep de sfeer daar verhit op toen een groep Nederlandse fans en Engelsen bij een café met elkaar in conflict raakten.

De confrontatie tussen de Engelsen en de Nederlanders zorgde voor onrust en spanning in de straat, slechts enkele uren voor de belangrijke wedstrijd tussen beide landen. De autoriteiten waren snel ter plaatse om de gemoederen te bedaren en verdere escalatie te voorkomen. Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding was voor het incident en of er gewonden zijn gevallen.

De supporters van zowel Nederland als Engeland worden opgeroepen tot kalmte en respect voor elkaar, zodat de focus kan blijven liggen op de sportieve strijd die later op de avond zal plaatsvinden. De politie zal extra waakzaam zijn rondom het stadion en andere fanzones om de veiligheid van alle betrokkenen te waarborgen. Hopelijk kan de wedstrijd van vanavond op een vreedzame en sportieve manier verlopen, zonder verdere incidenten.