×
Home Livescore

Jill Roord en Daphne van Domselaar genomineerd voor Gouden Bal!

Jill Roord en Daphne van Domselaar genomineerd voor Gouden Bal!
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 6 september 2023 20:32 uur

Zowel Jill Roord als Daphne van Domselaar zijn opgenomen in de prestigieuze lijst van dertig genomineerden voor de felbegeerde Gouden Bal bij de vrouwen. Deze getalenteerde voetbalsters, respectievelijk actief als middenvelder bij Manchester City en als doelvrouw bij Aston Villa, hebben indruk gemaakt met hun prestaties op het veld.

De 23-jarige Van Domselaar kan met trots terugkijken op een fantastisch seizoen. Met FC Twente wist ze zowel de KNVB Beker als de Eredivisie Cup te veroveren. Na een uitstekend optreden tijdens het WK verdiende ze een transfer naar Villa, waar ze haar talenten verder kan ontwikkelen.

Ook Roord maakte afgelopen zomer de overstap naar Engeland. Na haar vertrek bij VfL Wolfsburg vond ze haar nieuwe uitdaging bij Manchester City. Haar prestaties tijdens het afgelopen WK waren eveneens indrukwekkend. Met drie doelpunten droeg ze bij aan het succes van het Nederlands elftal, dat de kwartfinale wist te bereiken. Het is het tweede jaar op rij dat een Nederlandse speelster genomineerd is voor de Gouden Bal, nadat Vivianne Miedema vorig jaar als elfde eindigde.

Deze nominaties zijn een erkenning voor het harde werk en de toewijding van zowel Roord als Van Domselaar. Ze hebben bewezen dat ze tot de absolute top behoren en verdienen alle lof voor hun prestaties. Nu is het afwachten wie er uiteindelijk met de felbegeerde Gouden Bal vandoor zal gaan.