×
Home Livescore

Hansi Flick blijft onverstoorbaar ondanks historische nederlagen Die Mannschaft

Hansi Flick blijft onverstoorbaar ondanks historische nederlagen Die Mannschaft
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 10 september 2023 11:48 uur

Hansi Flick, de huidige meesterbrein achter het Duitse nationale elftal, lijkt vastberaden om zijn positie als bondscoach niet op te geven. Ondanks een reeks van historisch slechte prestaties, waarbij Die Mannschaft vier nederlagen leed in de laatste vijf wedstrijden, blijft Flick vastberaden om door te gaan.

Verschillende Duitse media melden dat Flick nog steeds aan het roer staat tijdens de trainingen van het Duitse team in Wolfsburg. Aanstaande dinsdag staat er een vriendschappelijke interland tegen Frankrijk op het programma, die zal plaatsvinden in het stadion van Borussia Dortmund. Flick hoopt daar aan de zijlijn te kunnen staan, maar het is nog maar de vraag of de Duitse voetbalbond daarmee akkoord zal gaan. Tot op heden is er nog geen officiële reactie gekomen vanuit de bond.

De prestaties van Duitsland in de laatste vijf interlands zijn ronduit teleurstellend. Slechts één keer wisten ze gelijk te spelen tegen Oekraïne, terwijl de rest van de wedstrijden verloren werden. Ook afgelopen zaterdagavond kregen de manschappen van Flick een flinke dreun te verwerken, toen ze met 1-4 verloren van Japan. Na het teleurstellende WK werden er ook nederlagen geleden tegen Peru, Colombia, Japan en België. Het lijkt erop dat de Duitse ploeg nog steeds niet hersteld is van de vroege uitschakeling tijdens het toernooi in Qatar.

De toekomst van Flick als bondscoach blijft dus onzeker. Zal hij de kans krijgen om zijn team weer op de rails te krijgen, of zal de Duitse voetbalbond besluiten om een nieuwe koers te varen? De tijd zal het leren.