×
Home Livescore

Mohamed Daramy teleurgesteld na Ajax-avontuur, maakt indruk bij Stade Reims

Mohamed Daramy teleurgesteld na Ajax-avontuur, maakt indruk bij Stade Reims
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 10 september 2023 18:32 uur
Laatst geüpdatet: zondag 10 september 2023 20:07 uur

Opmerkelijk nieuws uit de voetbalwereld! Mohamed Daramy, de 21-jarige linksbuiten, blikt met gemengde gevoelens terug op zijn tijd bij Ajax. Helaas kon hij niet aan de hoge verwachtingen voldoen en werd hij deze zomer verkocht aan Stade Reims.

Twee jaar geleden maakte Daramy vol goede moed de overstap van FC Kopenhagen naar Ajax. Hij had destijds een duidelijk plan voor ogen, maar helaas verliep alles anders dan verwacht. De Deense international vertelt aan Tipsbladet: "Ik kreeg niet de kansen die ik verdiende en daar kon ik weinig aan doen. Soms veranderen trainers gewoon van gedachten."

Volgens Daramy ontbrak het bij Ajax aan voldoende rotatie in het team. Hij vond het lastig om zichzelf te laten zien, omdat steeds dezelfde spelers de voorkeur kregen. "Dat vond ik jammer, maar ik heb er wel van geleerd. Ik ben nog jong en heb nog genoeg tijd om mezelf te bewijzen. Maar eerlijk gezegd vond ik het niet leuk en was ik er niet aan gewend. Ik wil gewoon spelen, maar soms moet je accepteren dat de situatie anders is."

Daramy hoopte dit seizoen op een nieuwe kans in de Johan Cruijff Arena, vooral na zijn succesvolle huurperiode bij FC Kopenhagen. Bovendien waren er veranderingen in de technische staf en directie van Ajax, met de komst van directeur Sven Mislintat en coach Maurice Steijn. "Ik keek uit naar de ontmoeting met de nieuwe staf, maar voor mij was het cruciaal om een duidelijk plan te hebben, zodat ik niet in dezelfde situatie zou belanden."

Helaas ontbrak het vertrouwen bij Daramy. Hij had niet het gevoel dat hij een eerlijke kans zou krijgen om zichzelf te bewijzen en voelde zich niet betrokken bij het plan van de club. Daarom besloot hij op zoek te gaan naar iets anders. Zijn keuze viel op Stade Reims, dat maar liefst twaalf miljoen euro voor hem betaalde. Met bonussen kan dit bedrag zelfs nog oplopen tot 5,5 miljoen euro.

In Frankrijk is Daramy uitstekend van start gegaan. In zijn eerste drie wedstrijden wist hij al een doelpunt te scoren en een assist te geven. Een veelbelovend begin van zijn avontuur bij Stade Reims!