×
Home Livescore

PSV haalt verdediger Bella-Kotchap binnen: belangrijke versterking voor de club

PSV haalt verdediger Bella-Kotchap binnen: belangrijke versterking voor de club
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 10 september 2023 18:48 uur

PSV haalt verrassende versterking binnen

In een onverwachte zet heeft PSV een belangrijke nieuwe aanwinst weten te strikken. Earnest Stewart, de technisch directeur van de club, is ervan overtuigd dat Armel Bella-Kotchap een waardevolle toevoeging zal zijn voor het team. De 21-jarige verdediger is op het laatste moment gehuurd van Southampton.

Stewart had een duidelijk doel voor ogen op Deadline Day. "Toen ik vanochtend opstond, wist ik dat het cruciaal was om een verdediger binnen te halen", vertelt hij aan PSV TV. Met de komst van Bella-Kotchap is die missie geslaagd. "Zijn naam stond al een tijdje op onze lijst, maar vier weken geleden leek het onmogelijk om hem te kunnen aantrekken."

Desondanks bleef PSV de Duitse international nauwlettend volgen, en met succes. "Het is geweldig dat hij nu bij ons is. Het is fantastisch om zo'n speler aan onze selectie toe te voegen, zodat we de volgende stappen kunnen zetten. Dit is echt een geweldige aanwinst."

Volgens Stewart is Bella-Kotchap een indrukwekkende verschijning. "Hij is fysiek sterk en kan goed druk zetten op de tegenstander. Zowel in de lucht als aan de bal is hij uitstekend. Bovendien heeft hij de snelheid om ruimte achter zich te kunnen bespelen", somt de beleidsbepaler op.

Hoewel Bella-Kotchap hoogstwaarschijnlijk slechts één seizoen in Eindhoven zal blijven, is PSV blij met de tijdelijke aanwinst. Hij wordt gehuurd van Southampton zonder optie tot koop. "Vanaf het begin was het duidelijk dat een permanente transfer niet haalbaar was voor PSV. Dat is simpelweg niet iets wat wij kunnen realiseren, zelfs niet over een jaar."