×
Home Livescore

Voetbalnomade Lorenzo Ebecilio zet punt achter profcarrière

Voetbalnomade Lorenzo Ebecilio zet punt achter profcarrière
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 12 september 2023 16:32 uur

In een opmerkelijke wending heeft Lorenzo Ebecilio aangekondigd dat hij officieel een punt zet achter zijn carrière als profvoetballer. De voormalige middenvelder van Ajax bevestigde dit nieuws in een exclusief gesprek met ESPN. Vorig jaar nog waagde hij een poging bij FC Emmen, maar helaas kon hij daar geen contract bemachtigen.

Opvallend genoeg wist Ebecilio tijdens de voorbereiding bij Emmen de titel van topscorer te veroveren. De verwachtingen waren hooggespannen en zowel hijzelf als zijn medespelers hadden er vertrouwen in dat het goed zou komen. Ebecilio gaf alles wat hij in zich had, maar het mocht niet baten. Het contrast tussen zijn voetbalervaringen in Cyprus, waar hij slechts twee keer per week trainde, en de dagelijkse trainingen bij Emmen was te groot. Het bleek een te zware last om te dragen. Helaas kwamen beide partijen niet tot een overeenkomst, wat Ebecilio als zeer teleurstellend heeft ervaren.

Met recht kan Ebecilio worden bestempeld als een ware voetbalnomade. Na zijn vertrek bij Ajax heeft hij zijn voetbalschoenen versleten bij diverse clubs in Oekraïne, Rusland, Cyprus, Griekenland, Servië en zelfs Nederlandse amateurteams. Deze voetbalreis heeft zijn tol geëist. "Ik had het gevoel dat ik de afgelopen drie jaar echt stil heb gestaan. Telkens dacht ik dat ik weg wilde en dan probeerde ik het ergens anders opnieuw. Maar het gevoel was er niet meer, dus ik heb officieel besloten om te stoppen", aldus Ebecilio.

Het nieuws van zijn afscheid heeft ook de media bereikt. ESPN NL bracht het nieuws naar buiten met een tweet waarin Ebecilio's besluit werd bevestigd. Het is een opmerkelijke wending in zijn carrière, maar Ebecilio lijkt vastberaden om een nieuwe weg in te slaan. Wat de toekomst voor hem in petto heeft, blijft voorlopig nog een mysterie.