Home Livescore

Feyenoord-reserves winnen oefenduel tegen FC Dordrecht: Sauer schittert

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 5 augustus 2023 16:48 uur

Feyenoord-reserves winnen oefenduel tegen FC Dordrecht: Sauer schittert. Een dag na de verloren Johan Cruijff Schaal tegen PSV heeft het tweede team van Feyenoord een oefenwedstrijd gespeeld. Onder leiding van coach Arne Slot behaalden ze een 0-2 overwinning op FC Dordrecht, met wie Feyenoord een samenwerkingsverband heeft.

De Japanse recordaanwinst Ayase Ueda ontbrak nog in de selectie van Feyenoord. Daarentegen verschenen Quinten Timber, Thomas van den Belt en Javairo Dilrosun wel aan de aftrap. Het was echter Leo Sauer die de hoofdrol opeiste. De 17-jarige Slowaakse aanvaller opende na twaalf minuten de score met een krachtig schot, nadat hij zelf de aanval had opgezet.

Quinten Timber was dicht bij de 2-0, maar schoot over. Aan de andere kant kwam Dordrecht bijna langszij. Timon Wellenreuther aarzelde en liet de bal afsnoepen door Jari Schuurman, die de lat raakte. Vlak voor rust sloeg Sauer opnieuw toe. Hij rondde een voorzet van Yankuba Minteh af.

In de tweede helft lukte het Feyenoord niet om veel meer te creëren. Dordrecht slaagde er echter niet in om te profiteren van de slordigheden van de Rotterdammers, waardoor de eindstand op 0-2 bleef staan.

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Kasanwirjo, Beelen, Hendriks, López (76' Candelaria); Timber (58' Zechiël), Milambo (81' Rais), Van den Belt; Dilrosun (76' Slory), Minteh (58' Groen), Sauer