×
Home Livescore

Jorrel Hato: Toekomstig leider van Ajax ondanks zwaar weer

Jorrel Hato: Toekomstig leider van Ajax ondanks zwaar weer
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 19 september 2023 18:48 uur

Ondanks de huidige uitdagende periode waarin Ajax zich bevindt, heeft Jorrel Hato aangegeven dat hij zijn toekomst in Amsterdam ziet. De jonge zeventienjarige verdediger, die momenteel een van de weinige positieve punten is bij de Amsterdammers, voelt dat hij een van de nieuwe leiders moet worden in de Johan Cruijff ArenA.

Hato brak vorig seizoen door bij Ajax, samen met Jurriën Timber die inmiddels naar Arsenal is vertrokken. Timber en de eveneens vertrokken Edson Álvarez waren al snel onder de indruk van Hato, zo vertelt hij in een interview met het Algemeen Dagblad. "Hij kwam naar me toe na een paar invalbeurten en zei: Je doet het goed, Jorrel. Als je zo doorgaat, kom je in de basis."

Ondanks zijn jonge leeftijd is Hato een stabiele factor bij Ajax, maar er is nog ruimte voor verbetering, met name op het gebied van leiderschap. "Toen ik aanvoerder werd van Onder 18, besefte ik dat daar verantwoordelijkheid bij kwam kijken. Dat ging redelijk goed. Als je bij het eerste team komt, heb je niet meteen het hoogste woord. Nu voel ik dat het team het nodig heeft en dat we allemaal meer betrokken moeten zijn bij elkaar. Het voelt voor mij alsof ik een van de leiders van het vernieuwde Ajax moet worden."

"Het jaar 2023 is voor mij een heel goed jaar geweest", vervolgt het talent van Ajax. "Ik werd basisspeler, maar we zijn uiteindelijk derde geworden, nadat we lange tijd meededen om de titel. In voorgaande jaren zag ik Ajax kampioen worden en ver komen in de Champions League. Dat wil ik ook meemaken." Het kampioenschap leidt tot directe plaatsing voor de Champions League, maar na het debacle tegen FC Twente (3-1) lijkt dat doel ver weg. "Het is niet nodig om de hoop nu te verliezen. Ik heb nog steeds vertrouwen, maar het is duidelijk dat we snel stappen moeten zetten en echt een team moeten worden. Dat miste ik tegen Twente."

Hato is zich ervan bewust dat deze week cruciaal zal zijn voor Ajax, met wedstrijden tegen Olympique Marseille en Feyenoord. Wat er ook gebeurt, de linkspoot wil graag in Amsterdam blijven. Technisch directeur Sven Mislintat zou volgens het AD van plan zijn om hem te belonen met een nieuw en volwaardig profcontract. "Ik maak me er niet druk om. Het gaat sowieso gebeuren. Het maakt me niet uit wanneer, maar ik zie mijn toekomst hier. De huidige situatie van de club verandert daar niets aan", besluit Hato.