×
Home Livescore

Atlético Madrid verspeelt punten tegen Lazio, doelman scoort gelijkmaker PSG wint overtuigend van Dortmund in Champions League

Atlético Madrid verspeelt punten tegen Lazio, doelman scoort gelijkmaker
PSG wint overtuigend van Dortmund in Champions League
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 19 september 2023 23:24 uur

Atletico Madrid heeft dinsdagavond een teleurstellend resultaat behaald in Groep E, waar ook Feyenoord deel van uitmaakt. De Spaanse ploeg moest op bezoek bij SS Lazio een late tegengoal incasseren. En wat een verrassing, de doelpuntenmaker was niemand minder dan doelman Ivan Provedel. In Duitsland stond de kraker tussen Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain op het programma. De Franse topclub nam kort na rust in een tijdsbestek van slechts negen minuten afstand en behaalde daarmee de eerste overwinning in Groep F.

Lazio - Atletico Madrid

Atletico Madrid werd op papier gezien als de favoriet om Groep E te winnen. Echter, Lazio bleek een geduchte tegenstander voor de ploeg van trainer Diego Simeone, die het in Rome moest stellen zonder Thomas Lemar en de langdurig geblesseerde Memphis Depay. Na een klein halfuur spelen viel de openingstreffer. Pablo Barrios waagde een poging van grote afstand en zag zijn schot onderweg aangeraakt worden door een Italiaans been, waardoor de bal in het doel belandde. Lazio ging op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er uiteindelijk ook. Doelman Provedel zorgde in de absolute slotfase voor een bizar moment door met een kopbal de gelijkmaker te scoren. Een onverwachte gebeurtenis in Rome.

PSG - Dortmund

PSG presteert dit seizoen nog niet optimaal in de Ligue 1. Er stond dan ook druk op de wedstrijd tegen Dortmund, waar Donyell Malen in de basis stond. De Nederlandse aanvaller zorgde met zijn snelheid voor gevaar, maar het was PSG dat de overhand had. Een doelpunt bleef in eerste instantie uit, maar na rust nam de verliezend finalist van de Champions League in 2020 afstand van Dortmund. Eerst benutte Kylian Mbappé een strafschop, waarna binnen tien minuten ook de 2-0 op het scorebord stond. Rechtervleugelverdediger Achraf Hakimi zette de aanval zelf op en scoorde vervolgens op fraaie en behendige wijze met zijn rechterbuitenkant. Dit bleek het laatste hoogtepunt van de avond, waardoor PSG goed begonnen is aan de nieuwe Champions League-campagne. AC Milan en Newcastle United, de andere teams in Groep F, speelden eerder op de avond met 0-0 gelijk.