×
Home Livescore

Klassieker zonder publiek: Ajax heeft twee opties

Klassieker zonder publiek: Ajax heeft twee opties
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op maandag 25 september 2023 16:48 uur

In een verrassende wending heeft de KNVB besloten om de langverwachte Klassieker tussen Ajax en Feyenoord op woensdagmiddag om 14.00 uur te laten plaatsvinden in een lege Johan Cruijff ArenA. Dit onvoorwaardelijke besluit, dat werd gemeld door het Algemeen Dagblad, heeft voor de nodige opschudding gezorgd. Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje en zorgde voor een stortvloed aan reacties.

De ontwikkelingen volgden elkaar in rap tempo op, met de KNVB die de datum en tijd voor de wedstrijd aankondigde. Dit leidde tot een snelle reactie van zowel FC Volendam als Ajax. Jan Smit, de voorzitter van Volendam, noemde het besluit van de KNVB 'competitievervalsing', terwijl Ajax serieus overweegt om juridische stappen te ondernemen.

Volgens het AD heeft Ajax twee opties na dit 'onvoorwaardelijke' besluit van de KNVB. De eerste optie is om niet te spelen, wat automatisch zou betekenen dat de drie punten naar Feyenoord gaan. De andere optie is om een kort geding aan te spannen, in de hoop alsnog gelijk te krijgen.

Feyenoord heeft aangegeven dat ze de Klassieker willen beëindigen met een 0-3 stand, of het restant van de wedstrijd zo snel mogelijk willen uitspelen. Ajax daarentegen dringt erop aan om de laatste 35 minuten van de wedstrijd in november te spelen.

Deze beslissing van de KNVB heeft de voetbalwereld op zijn kop gezet en de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord nog verder aangewakkerd. Het belooft een spannende strijd te worden, zij het zonder publiek. De fans zullen moeten wachten tot een later moment om hun favoriete teams aan te moedigen en de sfeer in het stadion te ervaren.