×
Home Livescore

Zidane in de startblokken voor Marseille, maar met één voorwaarde

Zidane in de startblokken voor Marseille, maar met één voorwaarde
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 29 september 2023 09:16 uur

In een verrassende wending heeft Olympique Marseille, ondanks de recente aanstelling van Gennaro Gattuso als nieuwe trainer, al te maken met geruchten over zijn mogelijke opvolger. Volgens bronnen van France Bleu Provence zou niemand minder dan Zinedine Zidane akkoord zijn gegaan om de Franse topclub te coachen. Er is echter één voorwaarde: de club moet worden overgenomen door Saudi-Arabië.

Deze speculaties komen voort uit het vertrek van Marcelino, die onlangs besloot om zijn functie als trainer in de havenstad neer te leggen. De Spaanse coach zag geen perspectief meer om goede resultaten te behalen, mede vanwege de onveilige werkomgeving. Verschillende bestuursleden werden bedreigd en Marcelino was van mening dat de huidige situatie binnen de club niet zou leiden tot sportief succes. Als gevolg daarvan werd Gattuso aangesteld als zijn opvolger.

De grote vraag is nu hoelang Gattuso nog aan het roer zal staan bij Marseille, nu de naam van Zidane rondzingt. De supporters van de club hopen al jaren op de komst van de voormalige speler van onder andere Real Madrid en Juventus, die als trainer maar liefst drie keer de Champions League heeft gewonnen met de Koninklijke. Hoewel Zidane nooit voor Marseille heeft gespeeld, is hij wel geboren en getogen in de stad. Naar verluidt zou er al een akkoord zijn tussen Zidane en Saudi-Arabië, om als trainer aan de slag te gaan zodra de club wordt overgenomen. Echter, eigenaar Frank McCourt lijkt momenteel niet van plan om de club te verkopen.